Biografie

Michaël (Miek) Warson (°1969)

Michaël (Miek) Warson is licentiaat in de Rechten (FNDP Namur en KUL Leuven) sinds 1994. Hij is advocaat, curator, treedt regelmatig op als gerechtsmandataris in ondernemingen in moeilijkheden, is erkend bemiddelaar en gecertifieerd Adviseur Familiebedrijven (EMS Brussel). Hij is vennoot-oprichter van Solvimus.

Van 1994 tot 2007 was Miek lid van de balie van Antwerpen. Sinds 2007 is hij ingeschreven aan de balie van Limburg (voorheen Hasselt). Hij begeleidt familiebedrijven, overnames en transitieproblemen in vennootschappen, vastgoedproblematiek en is mediator.  Hij is regelmatig tijdelijk (niet-operationeel) bestuurder in Raden van Bestuur en in Raden van Advies. Hij is een veelgevraagd docent en spreker en auteur van diverse publicaties inzake oplossingsgericht denken, onderhandeling en bemiddeling. Hij werkt in het Nederlands, Engels en Frans.

Miek is syndicus van de advocaten-bemiddelaars van de Orde van Advocaten van Limburg, lid van de Algemene Commissie van de Federale Bemiddelingscommissie, de ADR-commissie van de Orde van Vlaamse Balies en Limburgs lokaal ombudsman in geschillen tussen advocaten en consumenten (Ligeca/Oca).

Opleidingen

  • KUL Leuven - FNDP Namur 1994, licentiaat in de Rechten

Titels & Erkenningen

  • Vennoot-oprichter Solvimus
  • EMS Brussel, erkend bemiddelaar en gecertificeerd Adviseur Familiebedrijven
  • Orde van Advocaten van Limburg, syndicus van de advocaten-bemiddelaars
  • Algemene Commissie van de Federale Bemiddelingscommissie, lid
  • ADR-commissie van de Orde van Vlaamse Balies, lid
  • Ligeca/Oca, Limburgs lokaal ombudsman in geschillen tussen advocaten en consumenten

Publicaties

De advocaat van morgen

Lees via deze link mijn bijdrage 'De advocaat van morgen' in de publicatie 'Grenzeloze advocatuur: obstakels worden uitdagingen'.