Advocaat of bemiddelaar? Of gewoon Andernemer?

18/07/2023

Het Solvimus-team blaast zes kaarsjes uit en blikt hoopvol naar de toekomst.

Atypisch, dat is het minste wat je van Solvimus kan zeggen. Want wat is het team dat Miek Warson de voorbije zes jaren rond zich verzamelde nu eigenlijk? Advocaten? Bemiddelaars? Ondernemers?

“Andernemers", beantwoordt de oprichter en bezieler van het kantoor die vraag resoluut. “Het is een term die een vriend ons ooit toedichtte. In zijn ogen waren we immers meer ondernemers dan advocaten, omdat wij bij een conflict of meningsverschil altijd eerst op zoek gaan naar kansen en opportuniteiten. Net zoals onze klanten ondernemers dat systematisch doen. Gewoon in het belang van hun bedrijf.”

Een kwestie van perspectief

“Kijken vanuit het perspectief van ‘de tegenpartij’ kan daarbij wonderen doen.” verduidelijkt Warson de Solvimus-aanpak. “Openstaan voor andere standpunten is immers een attitude die je in staat stelt om conflicten te ontmijnen in plaats van ze uit te diepen.

En om oplossingen te vinden waar niemand zich winnaar of verliezer bij hoeft te voelen, omdat iedereen er wel iets bij wint. Dat is basically ondernemen, wat je dus misschien niet meteen zou verwachten van een ‘typisch’ advocatenkantoor.”

Met bemiddelen kom je verder dan met bekvechten

Warson is een pionier op het vlak van bemiddeling in ondernemings- en familiale zaken. Zijn trackrecord op dat vlak is ongeëvenaard. Naast collaboratieve advocaat is hij auteur van diverse werken over oplossingsgericht denken en handelen in de ondernemingssfeer.

Van bij de oprichting in 2017 staat dialoog dan ook centraal bij Solvimus, hoe diep het water op het eerste zicht ook lijkt. Samen met hun ondernemende klanten gaan de ‘andernemers’ van het kantoor daarom in ieder gesprek op zoek naar uitwegen die alleen kunnen ontstaan door met respect naar mekaar te luisteren. Omdat elk verhaal minstens twee kanten heeft, en geen van die ooit zuiver wit of zwart is.

Een atypisch imago

Om die insteek te benadrukken, investeerde Solvimus onlangs in een originele, herkenbare nieuwe huisstijl. De beelden die daarin gebruikt worden vragen omwille van hun onmogelijke perspectief wellicht een kleine inspanning, maar krijgen net daardoor extra diepgang. Zeker voor een Anderneming die in de eerste plaats opportuniteiten creëert voor zijn klanten, die voor hen bemiddelt en die - pas wanneer het echt niet anders kan - een conflict voor hen oplost via de rechtbank.

Maak kennis met onze andernemers 


"Een atypisch imago"

HUISSTIJL

SOLVIMUS

CREËERT

Opportuniteiten creëren, dat is onze missie.
Want iedere vraag, ieder probleem houdt per definitie kansen in.

Dus met een frisse kijk, een verrassend perspectief en oplossingsgericht denken zetten we je liever richting nieuw businessplan dan richting rechtbank. Ook al is dat misschien niet meteen wat jij van advocaten verwacht.

SOLVIMUS

BEMIDDELT

‘Praten werkt’, claimde een bank ooit in haar reclame. En ze had overschot van gelijk.

Alleen komt ieder van ons wel eens in een situatie waarin praten niet meer lijkt te lukken. Omdat er al zoveel werd gezegd of de mensen door het opbod van de standpunten, zichzelf muurvast hebben gezet.

Vaak is herstarten met de hulp van een  erkende bemiddelaar de enige oplossing.

SOLVIMUS

LOST OP

Advocaten behartigen maximaal jouw belangen.

Dat zeggen ze allemaal.

Wij doen dat door eerst zoveel als mogelijk alle alternatieven buiten de rechtbank in te zetten.

Hierin zijn wij top.

Enkel wanneer de rechtbank nog de enige uitweg blijkt te zijn, staan wij je als doorwinterde procedure-experten bij, maar alleen dan.